Takı ve Aksesuar Blog Yazıları

  • Temmuz 28, 2023

    Pek çok kişinin sorduğu sorulardan birisi yüzük ölçüsünün nasıl alınacağıdır. Çünkü yüzük ölçüsünün doğru bir şekilde alınması için işlemi tam olarak nasıl yapacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Bu yüzden de en doğru işlemi yapabilmek için uygun yöntemi kullandığınızdan emin olmalısınız. Evlenme sürecinde de özellikle çok önemli olan yüzük konusunda yüzüğünüzün parmağınıza tam olması bir gerekliliktir.

    Gümüş Takı
  • Haziran 23, 2023

    Mücevherler ve takılar içerisinde en çok tercih edilen gümüş olarak bilinir. Gümüş ayarı da genel olarak 925 olarak yer alır. 925 ayar gümüş ise “sterling silver” olarak isimlendirilmektedir. İçerisinde %92,5 oranında gümüş olmasının yanında %7,5 oranında bakar yer almaktadır. Genel olarak bu gümüş ayarının kullanılıyor olmasının yanı sıra bazı Avrupa ülkelerinde uygun görülen ayar farklıdır. Mücevher yapımında kullanılan gümüş ayarı 950 ile 800 aralığında değişkenlik göstermektedir.

    Gümüş Takı
  • Mayıs 26, 2023

    Günümüzde bir hayli sevilerek kullanılan gümüş kolyeler, bir süre sonra kararabiliyorlar. Kolyelerin sararması da ilk günkü ışıltısını kaybetmesine neden oluyor. Bu durumun önüne geçebilmek adına da gümüş kolye nasıl parlatılır sorusu soruluyor. Sorulan sorulara cevap niteliği taşıyan birçok farklı yöntemin olduğunu söylemek de mümkün. Yani gümüş kolyelerinizi ilk günkü parlaklığına kavuşturabilirsiniz. Bu noktada unutmamanız gerekenlerden biriyse gümüş kolyelerin bakıma ihtiyacının olduğudur. Gümüş kolyeler, iyi ve özenli bir bakım alırsa o zaman uzun süre boyunca kararma yapmaz. Bu da her zaman göz alıcı bir ışıltısının olacağı anlamına gelir. 

    Gümüş Takı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR