Gümüş Kolye Nasıl Parlatılır?

gümüş kolye nasıl parlatılır

Günümüzde bir hayli sevilerek kullanılan gümüş kolyeler, bir süre sonra kararabiliyorlar. Kolyelerin sararması da ilk günkü ışıltısını kaybetmesine neden oluyor. Bu durumun önüne geçebilmek adına da gümüş kolye nasıl parlatılır sorusu soruluyor. Sorulan sorulara cevap niteliği taşıyan birçok farklı yöntemin olduğunu söylemek de mümkün. Yani gümüş kolyelerinizi ilk günkü parlaklığına kavuşturabilirsiniz. Bu noktada unutmamanız gerekenlerden biriyse gümüş kolyelerin bakıma ihtiyacının olduğudur. Gümüş kolyeler, iyi ve özenli bir bakım alırsa o zaman uzun süre boyunca kararma yapmaz. Bu da her zaman göz alıcı bir ışıltısının olacağı anlamına gelir.

Gümüş kolye modelleri yeterli bakım almadığı zaman kararma durumu meydana gelir. Yani kolyenizin karar ihtimali daha yüksektir. Malzemelerin doğası gereği gümüşün kararması da oldukça normaldir. Ancak gümüş kolye kadın modellerinin kararması, orijinal halinden kötü görünmesine neden olur. Bu durumun önüne geçmek için de gümüş kolyelerin kararmasını ortadan kaldırmak gerekir. İçinizin rahat olması gereken noktaysa gümüş kolyelerin kalıcı bir kararma yaşamayacağıdır. Doğru bakımın yapılması halinde gümüş kolyeleriniz tıpkı yeni alınmış gibi ışıldayacaktır.

Gümüşlerde kararma ve eskime durumu yalnızca kolyenin yüzeyinde oluşur. Yani gümüşün iç kısımlarında böyle bir durum söz konusu değildir. Doğru temizliğin yapılmasıyla beraber de gümüş kolyeler yeniden eski halini alır. 925 ayar gümüş kolye modelleri ve çok daha fazlası için bakımları çeşitli mağazalarda yaptırmak da mümkündür. Elbette dilerseniz ev koşullarında da zorlanmadan gümüş kolye parlatma işlemini yapabilirsiniz.

Gümüş Kolye Parlatma Yolları Nelerdir?

Gümüş kolye parlatma yolları çokça merak edilen konu başlıklarından biri olarak değerlendirilir. Pek çok kişi gümüş parlatma yollarını araştırmaktadır. Bu noktada tercih edilen yollar içerisinde gümüş kolye parlatma hizmeti veren mağazalar öne çıkmaktadır. Gümüş takı üretimi ve satışı yapan mağazalara takılarınızı bırakarak parlatma işlemi yapmalarını isteyebilirsiniz. Birçok kuyumcu gümüş kolye parlatma işlemini seri bir şekilde tamamlamaktadır.

Kararan gümüş kolyeleriniz için evde bir şeyler yapmak istiyorsanız da çok sayıda yöntemle karşılaşırsınız. Üstelik söz konusu malzemelerin büyük bir çoğunluğunu evinizde bulabilirsiniz. Ekstra malzeme almanıza gerek kalmaz.

Karşınıza çıkacak olan en popüler yöntemlerden biri karbonat ve sirke kullanımıdır. İki yemek kaşığı sirkeli su ve iki yemek kaşığı karbonat karışımı hazırlamalısınız. Hazırlayacağınız bu karışımı gümüş kolyenize yavaş yavaş uygulamayabilirsiniz. Bu sayede kolyeniz üzerindeki kararmaları da gidermiş olursunuz.

Yumuşak bir biçimde yapacağınız uygulamadan önce gümüş takınızı yarım saat boyunca bu karışımda bekletmelisiniz. Aynı şekilde kullanılan yöntemler içerisinde tuz ve limon karşımı da öne çıkmaktadır. Yarım saat sürecek şekilde gümüş kolyenizi karşımın içinde bekletmelisiniz. Sonrasında kolyenizi yumuşak bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Hafif hareketlerle yapacağınız temizlik sonucunda gümüş üzerindeki kararmalar da ortadan kalkacaktır. Elbette profesyonel bir temizlik için işin ehli kişilerden destek almak çok daha faydalı olacaktır.

Evde Gümüş Kolye Parlatmak Mümkün mü?

Evde gümüş kolye parlatma işlemleri için farklı pek çok seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerden yazımızda da bahsettik. Ek olarak dışarıdan gümüş parlatma bezi veyahut gümüş parlatma gibi cilaları satın alabilirsiniz. Ancak satın alacağınız ürünlerin kaliteli tercihlerden oluşmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde gümüş kolyeniz zarar görebilir.

Tüm bu yöntemlerin haricinde diş macunu ve sigara külü gibi gümüş kolye parlatma yollarına da başvuruluyor Ancak bu yöntemlerin faydalı olduğunu söylemek mümkün değil. Gümüş kolyenin yüzeyine ciddi manada zarar vermektedir. Kolyenizi daha güvenilir yöntemlerle temizlemeli, profesyonel kişilerin desteklerinden faydalanmalısınız.

Etiketler: Gümüş Takı
Mayıs 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR