Gümüş Suyu Ne İşe Yarar?

Gümüş Suyu Ne İşe Yarar

Kansere karşı güçlü bir etkisi olduğu bilinen ve hücre yapısının yenilenmesinde rol oynayan gümüş suyu, 1920’lü yıllardan bu yana kullanılmaktadır. Doğal bir tedavi amacıyla kullanılan gümüş suyu, alternatif tıp uzmanları tarafınca sıkça öne çıkarılmaktadır. Gümüşün içerisinde yer alan nanopartiküllerin elektrik yardımcıyla suya aktarılmasıyla hazırlanmaktadır. Sıkça öne çıkmasının yanı sıra gümüş suyunun ne işe yaradığı merak edilmektedir. 
Gümüş parçacıklarının içerisinde bulunduğu kısma kollidal gümüş denilmektedir. Bu özel su, alternatif tıp içerisinde de kullanılmaktadır. Birden fazla hastalık için de faydalı olan gümüş suyu, antibiyotik özellikleri barındırmaktadır. Bunun yanı sıra enfeksiyon hastalıkları için de kullanılır. Yapılan araştırmalarda da birçok faydasının olduğu anlaşılan gümüş suyu tüberküloz, Lyme hastalığı, AIDS gibi hastalıkların tedavisinde de öne çıkmaktadır. Kollidal gümüş suyu yaralar için de etkilidir. Gümüş suyuyla ilgili tamamlanan araştırmaların olduğu da bilinmektedir. Detaylandırmak gerekirse de gümüş suyunun nasıl kullanılacağı herkes tarafından tam olarak bilinmez. Gümüş suyunda bulunan bazı maddelerin vücutta bulunan zarların üzerine yerleşmesini amaçlayan kanserli veyahut tümörlü hücrelerin DNA yapısını bozduğu görülür. 

Gümüş Suyunun Faydaları Nelerdir?

Gümüş suyu faydaları pek çok kişi tarafından merak edilen konulardan birisidir. Bunları örneklendirmek gerekirse gümüş suyunun uygulandığı bölgede kaşıntı ve tahrişin azaldığı görülmektedir. Örnek vermek gerekirse de normal veyahut güneşten kaynaklı yanıklar tedavi edilmektedir. Burada bulunan hücreleri yok edip yeni cilt hücrelerinin oluşmasını desteklemektedir. 
Yapılan araştırmalarla beraber gümüş suyu sinüs enfeksiyonlarının yayılmasına engel olmak amacıyla kullanılmaktadır. Genel olarak gümüş suyu kullanılarak özel bürün spreyleri yapılmaktadır. Antiseptik özelliğine sahip olması sayesinde gelişmiş olan mikropları temizlemektedir. Ayrıca şiddetli ve ağrılı sivilce tedavilerinde de kullanılmaktadır. Eski dönemlerde yaraların temizlenmesi amacıyla kullanılan bu özel su, yaraların çabuk iyileşmesine de kullanılmıştır. Eklemlerde var olan sağlık sorunlarının gelişmesini engellerken kemik ve kas sistemlerinin sağlıklı çalışmasını desteklenmektedir.
Gümüş suyu sahip olduğu antiseptik etkisi sayesinde dikkat çekmektedir. Hücre zarına zarar vermekte olan bazı mikroplara ve dış etkenlere karşı güçlü bir savunma mekanizması olarak yorumlanmaktadır. Viral enfeksiyonların zararlarına karşı antikor üretimi etkisini arttırmaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de rol oynayan gümüş suyu, yaraların iyileşmesine de yardımcı olmaktadır. Tüm bu etkilerinden ötürü de gümüş suyunun nasıl kullanılacağı merak edilmektedir. 

Gümüş Suyu Nasıl Kullanılır?

Gümüş suyunun kullanımı, hastalıklara bağlı olarak değişik yöntemlerle kullanılmaktadır. Bunlardan bazıları ağız yoluyla değerlendirilmektedir. Ağız yoluyla alınan gümüş suyu ortalama olarak altı dakika içerisinde etki göstermektedir. Çözücü içerisinde çok hızlı bir biçimde homojen dağılım yaşanmaktadır. Bu da etkisinin bir hayli hızlı şekilde kendisini göstermesi demektir. Belirli bir süre içerisinde sindirim sisteminde ve diğer bölgelerdeki görevini tamamlamasının ardından boşaltım sistemi yardımıyla dışarıya atılmaktadır. 
Özellikle homojen olması ve birbiri ile temas etmemesinin yanında kolayca vücuttan atılmadı nedeniyle bir hayli önemlidir. Ek olarak kalıcı ve geçici bir yan etkisinin olmadığı bilinmektedir. Sürmek suretiyle de gümüş suyu kullanılabilmektedir. Özel hazırlanan kürler ile vücudunuzdaki belirli yaraların hızla iyileşmesi kolaylaşmaktadır. 

Etiketler: gümüş suyu
Eylül 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR