Gümüş Takılar Nasıl Parlatılır?

gümüş takılar nasıl parlatılır

Gümüş takılar uzun süreli kullanımlardan kaynaklı olarak kararabilmektedir. Buna neden olan durumlarsa nem ve ter teması olarak tanımlanmaktadır. Gümüşlerin kararması kullanıma bağlı olarak oldukça normaldir. Gümüş takılar karardıkları zaman da nasıl parlatılacakları merak edilmektedir. Bu yüzden sıklıkla gümüş takı nasıl parlatılır şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. Gümüş takıların parlatılması noktasında özel gümüş takı temizleyici solüsyonlardan destek alınmaktadır. Bu sayede daha güvenli bir şekilde istenilen parlaklığın elde edilmesi mümkündür. İlk günkü parlaklığın var olmasında da özellikle bilinçli olarak kullanılan yöntemler çok daha doğru kabul edilmektedir. Böylece gümüş kolye ve gümüş bileklik gibi takılarda bulunan kararmalar hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmaktadır. Aradığınız bu solüsyonlara da mağazalardan ve kuyumculardan ulaşabilmeniz mümkündür. Ancak gümüş temizleme solüsyonlarına ulaşamıyorsanız o zaman evde gümüş kolye nasıl temizlenir sorusuna cevap bulmalısınız. Yazımız içerisinde bu soruya da cevap verdik. Dilerseniz okumaya devam edebilirsiniz.

Evde Gümüş Takı Nasıl Parlatılır?

Evde gümüş takı parlatmak için kullanılan birçok yöntem bulunmaktadır. Öne çıkanlardan biri evde bir parça diş macunu kullanmaktır. Evde bulunan yumuşa ve temiz bir diş fırçasından yardım almalısınız. Diş fırçasının üzerine sıkılan diş macununu kolye üzerine güzel bir şekilde yaymanız gerekmektedir. Bu işlemi yapmanızın üzerine sert darbelerle hareket etmekten de kaçınmanız daha faydalı olacaktır. Tamamen macunla fırçaladığınız gümüş takınızı bir kase içerisine koymalısınız. Oda sıcaklığında olan suyun içerisine koyduğunuz zaman bir süre beklemelisiniz. Bu süre ortama otuz dakikadır. Bekleme süresinin dolmasının ardından ürününüzü ılık sudan geçirip sonrasında temiz bir bezle kurulayabilirsiniz. Böylece gümüş takınız eski ışıltısına kavuşmuş olacaktır.

Evde Gümüş Takı Parlatma Yöntemleri Nelerdir?

Evde gümüş takılarınızı parlatmak istediğiniz zaman tuz ve limon suyu ile kolye parlatabilirsiniz. Böylece evde kolayca uygulayabileceğiniz yöntemlerden birini tercih etmiş olursunuz. Nasıl uygulandığına değinmemiz gerekirse öncelikli olarak yarım çay bardağı limon suyuna ve bir tatlı kaşığı kadar tuza ihtiyacınız var. Bu iki malzemeyi bir kase içerisinde karıştırmalısınız. Sonrasında kaseye yarım çay bardağı kadar olacak şekilde temiz su eklemelisiniz. Hazırladığınız karışımın içinde gümüş takınızı yarım saat bekletmelisiniz. Zamanın dolmasının ardından ürününüzü temiz bir bezle kurulamalısınız. Sonrasında da gümüş takınızı ilk günkü parlaklığıyla kullanmaya devam edebilirsiniz.

Evde gümül takı parlatmak istediğiniz zaman karbonat ve sirke karşımı da kullanılanlardan biri. Bir paket karbonat ile dört tatlı kaşığı sirke karışımını kullanarak basit bir şekilde gümüş kolyelerinizi, bilekliklerinizi ve küpelerinizi parlatabilirsiniz. Karışımda yarım saat kadar bekleyecek olan takılarınız eski parlaklığını yeniden kazanacaktır. Sudan geçirmenizin ardından ürününüzü temiz bir bezle kurulayabilirsiniz. Bu sayede güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz. Gümüş takılar için kullanılan yöntemler içerisinde süt, su ve limon suyu karışımı da kullanılmaktadır. Bir çağ bardağı süt, bir yemek kaşığı limon suyu ve bir çağ bardağı su karıştırılarak gümüş takınızı bu karışımda bekleyebilirsiniz.

Etiketler: Gümüş Takı
Nisan 24, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR