Gümüş Takıları Muhafaza Etmenin Yolları

gümüş takıları muhafaza etmenin yolları

Gümüş takılar eskiden olduğu gibi günümüzde de sıkça kullanılmaya devam ediyor. Birçok kadının en sevdiği takılar da gümüşlerden oluşuyor. Hatta en çok gümüş takılar kullanılıyor. Hal böyle olunca da gümüş takıların nasıl kullanılması gerektiği, nasıl muhafaza edileceği araştırılıyor. Bu durumda da elbette ki dikkat edilmesi gerekenler mevcut. Çünkü gümüş takılar sıkça kullanıldığında ve havayla temas ettiğinde kararıyor. Bu de fiziksel bir değişimin meydana gelmesine neden oluyor. Gözle görünen bir değişimin ortaya çıkması da kararmanın yaşanmasına neden oluyor. Peki, gümüş takıların kararmaması ve uzun süre kullanılması için yapılması gerekenlerden haberdar mısınız? Yazımızda öne çıkan bazı muhafaza yöntemlerine yer verdik. Okumaya devam ederek detaylara ulaşabilirsiniz.Gümüş takılar eskiden olduğu gibi günümüzde de sıkça kullanılmaya devam ediyor. Birçok kadının en sevdiği takılar da gümüşlerden oluşuyor. Hatta en çok gümüş takılar kullanılıyor. Hal böyle olunca da gümüş takıların nasıl kullanılması gerektiği, nasıl muhafaza edileceği araştırılıyor. Bu durumda da elbette ki dikkat edilmesi gerekenler mevcut. Çünkü gümüş takılar sıkça kullanıldığında ve havayla temas ettiğinde kararıyor. Bu de fiziksel bir değişimin meydana gelmesine neden oluyor. Gözle görünen bir değişimin ortaya çıkması da kararmanın yaşanmasına neden oluyor. Peki, gümüş takıların kararmaması ve uzun süre kullanılması için yapılması gerekenlerden haberdar mısınız? Yazımızda öne çıkan bazı muhafaza yöntemlerine yer verdik. Okumaya devam ederek detaylara ulaşabilirsiniz.

Gümüş Takılarınızı Kimyasallardan Uzak Tutun

Gümüş kararmaya müsait bir materyal olduğundan dikkat edilmesi gerekiyor. Kimyasalın havayla temas halinde olması kararma süresinin de artmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra şampuan, krem ve benzeri kimyasallar da çok hızlı şekilde zarar görmesine yol açıyor. Takıların deforme olmaması adına da özellikle kimyasallardan uzak durması gerekiyor. Sizler bu noktada gümüş takılarınızla bulaşık yıkamamaya, duş almamaya dikkat edebilirsiniz.

Gümüş Takılarınızı Nemli ve Islak Yerlerde Tutmayın

Gümüş takılar nemli ve ıslak ortamlarda tutulmaz. Bu yüzden sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde de kullanımı tavsiye edilmez. Bu yüzden gümüş takıların banyo gibi ortamlarda muhafaza edilmesi doğru değildir. Gümüş takılarınızı muhafaza ederken rutubetsiz ve serin ortamları seçmeniz daha doğru olacaktır. Özellikle kuru bir yerde olmaları gümüş takılarınızın bozulmaması açısından önem barındırır. Kullanım sırasında suyla temas ettiyse bir pamuktan yardım alarak silebilirsiniz. Böylece hava ve suyla olan teması en aza indirmiş olursunuz. Aksesuarlarınızı temizlemek istediğiniz zamanda da sürekli suyla yıkamaktan kaçınmalısınız.

Gümüş Takılarınızı Hava Geçirmeyen Kutularda Muhafaza Edin

Gümüş takıların kullanım ömrünü arttırmak için yapılması gerekenler arasında hava geçirmeyen kutularda saklamak yer alıyor. Ancak birçok kişi gümüş takılarını satın aldıkları işletmenin verdiği karton kutularda muhafaza ediyor. Oysa bu karton kutular, gümüşün ihtiyacının tam tersine hava geçirirler. Bu noktada kuru veyahut ağzı kapalı olması yetersiz olur. Bu yüzden gümüşlerin yapısının bozulmaması ve kararmaların meydana gelmemesi için gümüş aksesuarların kullanımı çok daha doğrudur. Böylece severek kullandığınız gümüş kolyelerinizi, bilekliklerinizi uzun yıllarca koruyabilirsiniz.

Gümüş Takılar Başka Takılardan Ayrı Muhafaza Edilmelidir

Takılar genellikle bir kutu içerisinde iç içe muhafaza edilirler. Ancak takıların hepsinin bir arada saklanması doğru değil. Gümüş takıların madenden yapılan takılarla saklanmaması gerekir. Oysa bu hamle, gümüş takının yapısının bozulmasına neden olmaktadır. Bu gibi durumların yaşanmaması için de elbette ki gümüş takıların başka takılarla saklanmaması gerekiyor. Böylece gümüş takılar kararmayacağı gibi diğer takılarınız da zarar görmeyecektir.

Etiketler: Gümüş Takı
Nisan 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR