Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

yüzük ölçüsü nasıl alınır

Pek çok kişinin sorduğu sorulardan birisi yüzük ölçüsünün nasıl alınacağıdır. Çünkü yüzük ölçüsünün doğru bir şekilde alınması için işlemi tam olarak nasıl yapacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Bu yüzden de en doğru işlemi yapabilmek için uygun yöntemi kullandığınızdan emin olmalısınız. Evlenme sürecinde de özellikle çok önemli olan yüzük konusunda yüzüğünüzün parmağınıza tam olması bir gerekliliktir.

Yüzük ölçüsünün alınması sırasındaysa bu işin uzmanlarından destek aldığınızdan emin olmalısınız. Buna ek olarak uygulanan farklı yöntemlerin olduğu bilinmektedir. Kendi yüzük ölçünüzü alabildiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Bunun temel nedenlerinden biriyse hemen herkesin yüzük ölçülerinin birbirinden farklı olmasıdır. Yüzük ölçülerinin standart olmayışı, farklı yöntemlerin uygulanmasını bir zorunluluk haline getirmektedir. Sizler de uygun yöntemleri kullanarak kendi yüzük ölçünüzü alabilirsiniz.

Yüzük Ölçüsü Tablosu Nasıldır?

Yüzük ölçüsü tablosu konusunda birden fazla rakama denk gelmek mümkündür. Yüzük ölçülerinin farklı pek çok seçenekle karşınıza çıkabilmesi söz konusudur. Bu aşamada yapılan ölçümlerin milimetreye denk geldiği bilinmektedir. Yani kişilerin parmaklarının ölçüsü, bu oranlarla uygulanmaktadır. Milimetreye denk gelen yüzük ölçülerinde güvenilirlik için özenli hareket etmek daha doğrudur. Yüzük ölçüsünün alınması sırasında kâğıdın ve cetvelin boyutlarından yola çıkılması da faydalı olacaktır. Bu sayede doğru bir ölçüm aldığınızdan emin olabilirsiniz. Yüzük ölçüsünün çok daha net bir sonuç vermesi açısından da bu faydalıdır.

Ölçüm sırasında kullanılan her milimetrenin de farklı boyutlarının olduğunu unutmamalısınız. Yüzük ölçüleriyle beraber, en doğru sonuçları alabildiğinizden emin olmalısınız. Farklı çapların karşılığı olan yüzük ölçüleri için hassas bir şekilde hareket etmek de faydalı olacaktır. En doğru ölçünün alınması sırasında da tüm bunlara dikkat etmek gerekmektedir. Doğru yüzük ölçüsü almak için yüzük ölçüsünün tam alınmış olması gerekmektedir.

Kendinize ve sevdiklerinize en uygun yüzüğü ancak bu şekilde bulabilirsiniz. Ölçüm işleminin yapılması içinse illaki uzmanlardan destek almanıza gerek yok. Basit yöntemlerle yüzük ölçünüzü öğrenebilirsiniz. Böylece hayalini kurduğunuz yüzüğü tereddüt etmeden satın alabilirsiniz. Kadınlarda yüzük ölçüleri, standart olarak 10 ila 20 arasında değişiklik göstermektedir. Erkekler içinse bu oran 18 ila 28 arasındaki ölçülerle birbirinden ayrılmaktadır.

Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

Hemen herkesin kendisine özgü bir yüzük ölçüsünün olduğu bilinmektedir. Yüzük ölçüsünün alınması sırasında standart ölçülere odaklı kalmak yanlıştır. Çünkü yüzükler hiçbir zaman ortalama yüzük ölçüsü kullanılarak satın alınmaz. Kadınlar, erkekler için ayrı yüzük ölçüleri kullanılmaktadır. Bu aşamada ilk yapmanız gerekense parmak ölçünüzü almanızdır. Parmağınızın ölçüsünü aldıktan sonra bu ölçüye uygun olan yüzüğe odaklanmalısınız. Çünkü parmakta büyük ya da küçük duran yüzükler, görünüm ve konfor açısından uygun olmayacaktır. Küçük olan yüzükler sizi sıkarak rahatsız edecektir.

Yüzük ölçüsünü merak edenler için öncelikli olarak yüzük ölçüsü yapılabildiğinden emin olmak gerekir. Yüzük ölçünüz zamanla değişecek olsa bile şu anki net ölçüyü almanız önemlidir. Doğru ölçüyü alabilmek içinse yazımız içerisinde yer verdiğimiz adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Öncelikli olarak elinize bir kâğıt almalısınız. Bu kâğıdı şerit şekline getirmelisiniz. Doğru şekli verdiğiniz kâğıdı parmağınıza sarmalısınız. İki ucun kalemle birleştiği noktayı işaretleyebilirsiniz. Milimetre ölçüsü olan bir cetvel üzerinden kâğıt üzerinde işaretlediğiniz kısımları ölçebilirsiniz. Bu şekilde bir ölçü alırken yüzüğün geniş kısmındaki ölçülerden de emin olmanız gerekmektedir. Çünkü ölçüyü en doğru şekilde almanız, yüzüğün parmağınızda nasıl bir duruşunun olacağını da etkilemektedir. En güzel ve en doğru duruş için parmağınıza uygun olan yüzükleri seçmelisiniz.

Yüzük Ölçüsü Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Yüzüğünüzün ölçüsünü doğru şekilde bulabilmek için birden fazla yöntemden destek alabilirsiniz. Bunlar içerisinde telefondan yüzük ölçüsü hesaplama işlemi yer almaktadır. Telefonunuzun ekranı üzerinden yüzük ölçüm sistemini kullanabilirsiniz. Bunun için telefonunuzu düz bir zemine yerleştirmeniz gerekir. Sonrasında bir lirayı ekran üzerine koymalısınız. Ekrana koyduğunuz bir lirayı, ekrandaki bir liranın büyüklüğüne getirmelisiniz. Sonrasında ilerdeki adımları takip ederek sonuca ulaşabilirsiniz.

Kullanılan yöntemlerden bir diğeri çap bulma yöntemidir. Önceden kullandığınız bir yüzüğün milimetre ölçüsünü bir cetvel yardımıyla ölçebilirsiniz. Bunun için yüzüğünüzü yatay şekilde masaya yatırmanız gerekmektedir. Yüzüğün iç çap ölçüsünü ölçerek cetvelde bulunan milimetre değerini okuyabilirsiniz. Daha farklı olarak çevre bulma yöntemini de kullanabilirsiniz. Tüm bu adımlar sayesinde yüzüğünüz parmağınıza tam oturabilecektir.

Etiketler: Gümüş Takı
Temmuz 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR